.

.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Αλληλέγγυος ή φιγουρατζής ?? φωτογραφίες στιλιζαρισμένων «αλληλέγγυων»

Δράσεις, δομές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αγκαλιάστηκαν από τμήματα της κοινωνίας και μπόλιασαν χιλιάδες πολίτες σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης που υπερβαίνει τις τακτικές της φιλανθρωπίας και θέτει την αλληλεγγύη ως άμυνα και ως πολιτική πράξη αντίστασης απέναντι στις μνημονιακές πρακτικές και όχι μόνο.
Με αφορμή τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, στη Σαλαμίνα παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο να δημοσιεύονται στο face book φωτογραφίες στιλιζαρισμένων  «αλληλέγγυων» με φρατζόλες ψωμί και πούρα στα χέρια !!!!!!!,  να ποζάρουν στον φακό με φόντο την πραμάτεια της ελεημοσύνης τους μερικά μπουκάλια ελαιόλαδου !!!! και το χειρότερο όλων η πρώτη σε ψήφους εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής να εγκαλεί αλληλέγγυο συμπολίτη μας γιατί δεν δίνει ρουχισμό στους ROTARY Σαλαμίνας για να τον παραδώσουν αυτοί στους πληγέντες !!!!!
Μήπως επιβάλλεται να διευκρινιστεί σε κάποιους συμπολίτες μας η εννοιολογική διαφορά των λέξεων:

Αλληλεγγύη – Φιλανθρωπία – Ελεημοσύνη ;;;;;

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω όταν δεν γνωρίζεται ορισμένους Ανθρώπους καλύτερα να μην εκφράζεται γνώμη
    Σχετικά με τακτικές της φιλανθρωπίας .Π.Χ Ολυμπιακός - Σούπερ Μάρκετ - Ν/Δ - Στάση Ζωής -Κοινωνία
    Ιλισίων Κλπ Όλοι οι ως άνω με φωτο Για να παρακινούν τους υπολοίπους ανθρώπους να συνεισφερουν και δεν ενδιαφέρονται για τίτλους και Δημοτικά Αξιώματα Κύριε μου Λάθος σας μεγαλο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή